- BSO Ballie's - Bij ons ben je bijna thuis
Nieuwsberichten : H

Wij zijn op zoek naar sportieve en fijne pedagogisch medewerkers voor alle dagen van de week  

Jullie zijn van harte welkom! Wij beginnen al eerder met werk voordat de kinderen komen om alles in kannen en kruiken te maken en alle tijd dat de kinderen op onze BSO zijn, kindtijd is!! Zo willen we ook graag pedagogisch medewerkers interessante werkuren geven van gemiddeld 5 tot 7 uur per dag. 

Heb je een rijbewijs en niveau 3 of 4 diploma? Dan horen we graag van jou! Stuur je c.v. en motivatiebrief naar BSO Ballie's tav Marjon Bal via post: dorpsstraat 107 in Harmelen of via het mailadres de directie Marjon Bal: mbal@ballies.nl  zoek naar leuke kado's voor de decembermaand? Neem eens een kijkje op de website van ons oud-collega Asha: www.bordenkaartspel.nl 

**************************************************************************************
Heerlijk gespeeld in de herfstvakantie met pompoenen, speurtochten, hutten bouwen. Soep maken en spelletjes doen.    De hut blijft nog even aan want dat is wel een succes!! 

Groetjes van het 
BSO Ballie's TEAM
*************************************************************************************************

We kijken uit naar nieuwe collega's die met ons willen hutten bouwen en dennenappel voetbal willen doen. Kom jij ons team versterken? We zoeken experts met niveau 4 diploma en een rijbewijs.  

Bel voor meer informatie naar onze directrice Marjon Bal op telnr 06-52831409 of stuur je sollicitatiebrief naar het mailadres: mbal@ballies.nl 

************************************************************************************** 

Tijdens de zomerweken is het bij ons ' Zomer met een Oosters tintje!!'  

Zo spelen we bijvoorbeeld ' jeu de Kokosnoot'  en maken we prachtige zandtekeningen. We maken zelf pindasoep of eten kipsat'etjes. En heuse vechtles krijgen we van Judith :) Zij is een kei in vechten!! Alyssa is deze week langgeweest en maakte mooie ballon zwaarden die de ninja's goed konden gebruiken bij de vechtles. We leren dan ook hoe we ruimte moeten geven aan de ander en hoe leuk het bewegen is op muziek!! We kijken er naar uit dat jij weer bij ons komt spelen! 
                                                                                                                                    uw.
 


 

*********************************************************************************************
***
Bezoek van de paashaas!!

Op goede vrijdag kregen we bezoek van de paashaas en hebben we buitenspelletjes gedaan, geknutseld 'en paaseieren gezocht!! Fijn om zoveel ruimte te hebben op het sportpark en buiten te spelen. We wensen iedereen een fijn paasweekend en tot de volgende keer!

BSO Ballie's op het sportpark

Voetbalvereniging SCH'44 gaat de kantine zo drastisch vebouwen dat het bestuur heeft besloten om afscheid te nemen van onze BSO. Gelukkig blijven we op het sportpark bij sportvereniging Thor en kunnen de kinderen genieten van alle buitenruimte en binnen in het opgeknapte en gezellige sportgebouw. Binnenkort versturen we de uitnodigingen voor het aanstaande afscheidsfeestje!!

De effecten van sport en bewegen op leerprestatiesvan kinderen

Sport en bewegen hebben een positieve invloed op de fysieke gezondheid, maar ook op de hersenstructuur en de cognitieve ontwikkeling van kinderen en jongeren. De wetenschap is nog hard op zoek naar de exacte relaties en effecten, maar er zijn steeds meer aanwijzingen dat je met extra beweging op school de leerprestaties van kinderen kunt verbeteren. Bij BSO Ballie's vinden wij bewegen ook belangrijk en volgen wij deze nieuwsberichten op de voet en intergreren we bewegen in ons dagelijkse aanbod naar de kinderen. Kijk voor een inspirerend filmpje naar:


********************************************************************************************************************************************************************************
Het is kerstvakantie en dat vieren we bij BSO Ballie's. We hebben tijd om te spelen met ons nieuwe speelgoed welke we hebben gekregen van Sinterklaas en de Kerstman. En we maken lekkere hapjes zoals de vuurpijlen hieronder. Mmm ... lekker!!


Zullen we dit jaar beide feesten vieren?
Om Sinterklaas én de Kerstman te plezieren
Het is één van Sint zijn taken
om het iedereen naar de zin te maken
hij vroeg aan de chocoladepieten
of ze een letter willen gieten
alle letters hebben een eigen vorm
daarom nu een keuze uit vier
waaronder P van Plezier
en van pretletter en pracht
de L van Lief, leuk, lolbroek en lacht
de S van Slim, stoer, snoeper en schattig
de M van mooi, moedig, muzikaal en machtig
en de taak van de Kerstman is net als de Sint
zorgen voor een cadeautje voor ieder lief kind
Dus nog even tot 23 december geduld
voor het grote cadeau wordt onthuld
geniet nu van dit kleine pak
eet het maar op met smak

Lieve groeten van Sinterklaas en de Kerstman
**********************************************************************************************


Ouders druk? BSO Ballie's heeft opvangplaatsen.
Allebei werken, de kinderen op tijd van en naar school krijgen, clubjes en andere naschoolse activiteiten, huishouden, boodschappen, sporten, je sociale leven op peil houden... ouders hebben het drukker dan ooit.

BSO Ballie's kan helpen. We hebben op maandag en donderdag direct plaats. Onze teamleidster Marianne Verheij vertelt er graag meer over. Onze pedagogisch medewerkers zorgen er voor dat het elke dag een feestje is bij de buitenschoolse opvang. Niet persé met toeters en bellen, maar wel een plek waar ieder kind het naar zijn zin heeft en ouders dus rust hebben.

Bel vandaag nog naar kantoor: 0348-448145 of naar ons BSO mobiele nummer
06 - 48 19 63 17.

We horen graag wat we voor jullie kunnen betekenen!

**************************************************************************************

Wat een heerlijke zomer. we hebben ons alle dagen goed vermaakt!!

We zien jullie graag weer ná schooltijd.
Groetjes van Marianne, Margriet, Rosanne, Maaike, Jopie, Anneke, Willy en Marjon
**************************************************************************************
Vlinder heeft de eerste prijs gewonnen met hardlopen. Gefeliciteerd!

Elke maand zetten we een sport in het zonnetje en nodigen we de kinderen uit om mee te doen. Het idee is vooral om je eigen prestaties te verbeteren, maar het is ook leuk om te winnen. Vlinder heeft 35!! rondjes gelopen op het atletiekveld, dat is goed voor ongeveer 11,9 kilometer. Matthijs werd tweede en Thijs werd derde. Fantastische prestaties waarvoor de kinderen echte hardloopmedailles hebben gekregen.

100% aandacht voor ons personeel en presentatie
Vanaf de meivakantie heeft ons personeel nieuwe kleding en lopen ze er weer netjes verzorgd bij!
Voor de frisse momentjes heeft het team ook mooi rode vesten, ook wel hoodies, gekregen.
Op voor die dagen dat het zonnetje nog net niet warm genoeg is :)
Gratis drinken voor alle kinderen van het schoolvoetbaltoernooi
Maandag 18, dinsdag 19 en donderdag 21 april hebben de basisschool kinderen uit Harmelen gestreden om de eretitel om met hun school kampioen te worden!! Alle kinderen kregen vooraf aan de wedstrijden gratis drinken van BSO Ballie's en Supermarkt Plus.
We hebben een SJOEL KAMPIOEN
Indy ten Hoonte heeft de wisselbeker gewonnen voor het sjoelen. Zij haalde maar liefst 100 punten!! in 3 beurten. Twee weken lang mochten alle kinderen hun eigen record verbeteren en het hoogst behaalde aantal punten werd bijgehouden. Indy had het hoogste aantal punten bij elkaar gesjoeld en mag zich een jaar lang de sjoel kampioen van BSO Ballie's noemen.

BSO Ballie's helpt basisscholen aan extra handen!
In 2016 willen we graag onze BSO in beeld brengen, zodat iedereen ons leert kennen. Onder andere doen we dit door actief onze hulp aan te bieden aan basisscholen in de vorm van extra handen bij activiteiten waar de basisschool meer mensen kan gebruiken. Zoals een voorstelling bezoeken of kinderen begeleiden bij een sportevenement. In februari konden we de basisschool St. Bavo helpen met kinderen naar de brede school toe te brengen om een leuke voorstelling te gaan bezoeken in de brede school. Ballie's Kinderopvang biedt alle werkdagen opvang!
Maandag, dinsdag, en donderdag zijn populaire opvangdagen. Op woensdag en vrijdag is vaak papa of mama thuis en is er minder vraag naar opvang. Toch zijn er ouders die merken dat woensdag en vrijdag juist fijne werkdagen zijn en kinderen de middag graag bij Ballie's Kinderopvang doorbrengen. Gaat uw kind naar sporten? is voor BSO Ballie's ook geen probleem, want wij zorgen er gewoon voor dat de kinderen op tijd, in goede kleding, op de sportvereniging zijn. Fijn idee, toch?
 
Jaarplan 2016: Elke dag 100% Aandacht 
We leven in een drukke tijd. We krijgen dagelijks veel informatie, meningen en expertise op ons afgevuurd. Er is zoveel gaande in de wereld waarvan je op de hoogte gehouden wordt en waarvan je geacht wordt op de hoogte te blijven. Wij voelen ons ook betrokken bij veel mensen, organisaties en verenigingen die we een warm hart toedragen. Dat kost tijd om daar met tevredenheid invulling aan te geven. Voor ons jaarplan 2016, laten we ons inspireren door ons kernwoord ‘aandacht’, want
 
Aandacht schenken is het mooiste cadeau wat je kunt geven aan elkaar.
 
In ons jaarplan hebben wij tien hoofdstukken opgesteld waar we onze aandacht aan willen geven in 2016. Het is bedoeld als leidraad voor onszelf en om inzichtelijk te maken aan anderen waar wij onze aandacht aan schenken.
 
Mag ik je aandacht?
Echt met je aandacht ergens bij zijn, vraagt om concentratie. Om geconcentreerd te zijn, moet je fit zijn en daarom gezond. En je hebt een doel nodig waar je de aandacht aan wilt geven, want er zijn op een dag vele dingen die je aandacht vragen en dan kan de dag zó maar om zijn, gevuld met van alles.
 
Ons gezamenlijke doel is ‘toonaangevende kinderopvang en gezinsondersteuning te bieden met optimale kwaliteit, naar de wens van de ouders en kinderen. Met succes voor onszelf,
in een sfeer van waardering en respect.’
 
Om elke dag 100% aandacht te geven aan dit doel, werken wij sinds 1 september 2015 met lean. Deze werkwijze heeft continu verbeteren voor ogen en leidt tot een hogere kwaliteit en plezier voor alle betrokkenen. Lean is op zich geen doel, maar een werkwijze om elke dag iets te verbeteren in teken van het grote doel. Elke handeling of gedachte richting het grote doel, is goed. Ons jaarplan ligt ter inzage op de BSO en op ons kantoor. Vraag er gerust naar. 

Loop geen Kinderopvangtoeslag mis! 
Het belangrijk dat de toeslag aangevraagd wordt binnen 3 maanden na de maand, waarin de kinderopvang is begonnen. Zo wordt geen maand kinderopvangtoeslag misgelopen.

MEER kinderopvangtoeslag 2017
Goed nieuws voor ouders met kinderen die naar de opvang gaan. Zij krijgen volgend jaar kinderopvangtoeslag over een hoger uurtarief dan dit jaar.